Maigais zivju suflē var būt lieliska alternatīva ierastajām zivju kotletēm, jo to cep cepeškrāsnī. Šis ēdiens patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem.
Zivju suflē pagatavo no zivju filejas, olām, krējuma un garšvielām. Krējums piešķirs zivīm patīkamu garšu un aromātu, bet putukrējums – gaisīgumu.
Sastāvdaļas:
Laša fileja – 400 g
Krējums (10 %) – 70 ml
Olas – 2
Sīpols – 1
citronu sula – 0,5 tējkarote
Zivju garšvielas – pēc garšas
Sāls un malti melnie pipari – pēc garšas
Muskatrieksts pēc garšas – pēc izvēles
Dilles – neliels saišķis
Sviests – cepšanas pannas ietaukošanai
Pagatavošana:
Zivju fileju sagrieziet kumosa lieluma gabaliņos.
Sīpolu nomizo un sagriež smalkos gabaliņos.
Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem.
Saputojiet olas baltumus līdz iegūstat maigas un gaisīgas putas.
Blendera bļodā ievietojiet sagriezto zivs fileju, krējumu, sīpolu, olu dzeltenumus, citronu sulu, zivju garšvielas, maltus melnos piparus un sāli. Visu sajauciet ar blenderi līdz gludai un viendabīgai masai. Pievieno smalki sagrieztas dilles un pa daļām iejauc baltumus. Viegli samaisa ar lāpstiņu.
Izsmērējiet cepšanas formu ar sviestu un izklājiet sagatavoto maisījumu. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 190 grādiem pēc Celsija, 30 minūtes. Gatavo zivju suflē pārkaisa ar garšaugiem pēc jūsu izvēles.
Zivis ļoti labi sader ar dažādiem garšaugiem, kas izceļ to dabisko garšu un piešķir svaigumu.
Lasi vēl: Kā padzīt visus zirnekļus no mājas: nevēlamie viesi skriešus aizskries prom
Pētersīļi ir universāli un labi sader ar dažādām zivju ēdieniem. Tie piešķir svaigumu un nedaudz rūgtu garšu.
Timiāns ir aromātisks garšaugs, kas piešķir zivīm dziļāku garšu. Tas ir īpaši labi piemērots cepot vai grilējot zivi.
Rozmarīns ir stiprs garšaugs, kas labi sader ar treknākām zivīm, piemēram, lasi, tāpēc arī labi derēs laša suflē. To bieži lieto cepot vai grilējot zivi, kā arī pievienojot zupām un sautējumiem.
Baziliks ir salds un aromātisks garšaugs, kas piešķir zivīm maigu un svaigu garšu. Tas ir labi piemērots Vidusjūras stila ēdieniem.
Estragons piešķir zivīm nedaudz saldenu un anīsa garšu. Tas ir īpaši labi piemērots balto zivju ēdieniem un bieži lieto kopā ar sviestu vai krējumu.
Majorāns ir nedaudz saldena un piparīga garšauga ar aromātisku garšu, kas labi sader ar dažādām zivīm.